21 de juliol de 2017

Marxo de “vacances", i abans us recomano un vi

Estic apunt de fer balanç d’un any frenètic. D’un any de canvis exponencials. Abans i després de ser mare. Però avui no us atabalaré amb això.

Avui us escric per fer-vos una recomanació vinícola i dir-vos que marxo de “vacances”.

Vacances entre cometes perquè fa poc mes d’un any que no descanso, ni de dia ni de nit. I m’agafaré un temps de reflexió i “clausura” per crear alguna cosa nova. Reflexió i clausura, pels que em coneixeu, ja sabeu que va acompanyat d’activitat. Ni puc ni vull explicar-vos més coses, mica en mica m’aniré manifestant.

Seguint amb el que us he promès. El vi d’avui és d’un celler del Roussillon a qui tinc una estima especial donat que, fa deu anys, quan els vaig conèixer eren ja pioners en l’elaboració de vins respectuosos i gràcies a la meva virginitat vitivinícola em van quedar gravats.

Són Domaine Gauby i el vi que us recomano avui és Les Calcinaires 2014. Un cupatge de moscatell, macabeu i chardonnay, difícil d’identificar. És un vi net i complex. Cal deixar-lo evolucionar a la copa perquè vagi expressant tot el ventall aromàtic que pot transmetre. Sensacions de pedra foguera i salinitat acompanyades de fruites cítriques i blanques, amb una maduresa justa per percebre les aromes pròpies de la fruita i també d’algunes flors, sobretot de la família de les gardènies. En boca és directe, té estructura i cos suficient per gaudir-ne sol i durant tot un àpat d’estiu. És llarg i secant, l’acidesa justa perquè sigui refrescant i la sedosidat dels grans vins. Perfecte per acompanyar verdures i formatges, i també ideal per arrossos de peix.

Fins ben aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada