2 de maig de 2017

Maridatges enoturístics, iniciativa d'èxit

La setmana passada vaig tenir el privilegi d'inaugurar les sessions de maridatges enoturístics a la DO Pla de Bages.

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, juntament amb la Diputació de Barcelona, impulsen el programa Maridatges Enoturístics en les 5 DO's existents dins de la província de Barcelona (DO Pla de Bages, DO Penedès, DO Catalunya, DO Alella i DO Cava).


L’objectiu del programa és fomentar el coneixement i la cooperació entre diferents empreses del territori, fonamentalment del sector serveis. Durant les sessions els ponents dotem d’eines, contactes i estratègies per desenvolupar activitats enoturístiques atractives pel territori i pel seu negoci.

A la DO Pla de Bages, la formació s'ha dividit en quatre mòduls.

Al primer, de dilluns passat, parlava de "Els cellers i els vins de la DO Pla de Bages"

Les següents sessions al Pla de Bages seran: "Introducció a l'Enoturisme", "Història i patrimoni vitivinícola del Bages" sessió que es farà a peu de tines de Pedra Seca de la Vall del Flequer, i per últim, "Com puc integrar l'enoturisme al meu negoci/establiment. Propostes i casos d'èxit."

Donat que la iniciativa de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya és molt llaminera, la participació del territori ha estat excepcional, més de 45 professionals de diferents tipus d'empresa (allotjaments, restaurants, cellers, empreses d'aventura, historiadors...) van venir al Celler Cooperatiu d'Artés on vam fer la primera sessió.


Van demostrar molt interès, curiositat i il·lusió per nodrir el territori amb més serveis enoturístics. I des del meu punt de vista va resultar molt gratificant veure les ganes de tots ells de crear sinèrgies.  Per fi, sembla ser que són conscients de la importància de treballar en equip per donar el prestigi que mereix el territori de la DO Pla de Bages.A Artés, només van començar a teixir el que ben segur acabarà sent una bona plataforma d'enoturisme.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada