19 d’abril de 2017

Visita a cellers d'en Guilla

Avui va d'enoturisme. Afortunadament l'Empordà ha fet un salt qualitatiu i quantitatiu en termes de vins i cellers. En pocs anys és una regió de referència per experts i neòfits.

Fa mesos que volia visitar un celler petit, interessant i familiar. Fa pocs dies vaig trobar el moment per fer-ho. Vam organitzar un petit grup de professionals i algun neòfit i vam dirigir-nos a Cellers d'en Guilla, a Delfià (Rabós d'Empordà). El Martí Vallès i l'Assumpta Bohigas, fa uns pocs anys van marxar del Penedès per començar el seu nou projecte a l'Empordà, els acompanya el Marc Mallol fent tota la feina enològica.


La seva filosofia es basa amb el respecte per les tradicions del territori. Elaboren vins amb vinyes d'entre 30 i 55 anys de varietaris tradicionals de l'Empordà. Sobretot puc afirmar que són uns grandissims embaixadors de la Garnatxa, de tots els tipus i amb la màxima diversitat.

La visita al celler comença al pati on tenen unes damesjoanes plenes de garnatxa, que acabarà sent un dels seus millors vins dolços, Sol i Serena de Damigiana.


Seguidament la visita al celler és clàssica, seguint el procés d'elaboració del vi. Però pel camí descobrim detalls interessants, com la il·luminació natural a través de tubs solars (per exemple) i un sistema d'apilar les barriques molt interessant que els hi permet fer el batonage sense haver de destapar les bótes.

Ens va agradar la distribució i arquitectura del celler, és una nau industrial a la que se li ha dónat un nou ús. Molt ben aconseguit.


Finalment vam acabar tastant quasi tots els seus vins. Agradables, intensos, varietals i dignes de la gran quantitat de premis que reben des de la seva primera verema.

Si voleu seguir coneixent l'Empordà, els heu d'anar a visitar!

Fotos i text: Clara Antúnez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada