7 de març de 2017

Un vi per... gent molt jove


Avui recomano un cava del celler Mascaró, l'Ambrosia. El recomano a la gent jove, sobretot per estudiants de cicles formatius i universitaris.

El celler Mascaró elabora vins i licors des de l'any 1946, la major part dels reconeixements els han obtingut amb els seus destilats, però tenen una selecció de caves que val la pena tastar i beure.

A diferència del què és habitual el cava que recomano avui és un semi-sec, això vol dir que durant el procés de degorjat hi afegeixen un licor d'expedició una mica dolç (concretament entre 32 i 50 g de sucre/litre).

Els caves acostumen a ser productes amb una acidesa marcada i amb bombolles més o menys agresives segons la seva criança.

L'Ambrosia és un cava equilibrat, amb un final dolcenc i unes bombolles que tenen una textura de mousse. Bombolles que ajuden a fer més lleuger i agradable cada glop.

La gent molt jove, els que s'inicien en el món del vi, necessiten begudes fàcils de veure i agradables. Dit d'una altra manera, l'aproximació al vi ha de ser progressiva.

Amb aquest producte, i amb els meus alumnes, he comprovat que és una combinació ideal.

Us atreviu?
Cava Ambrosia de Celler Mascaró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada