21 de febrer de 2017

Espai Artium

El celler cooperatiu d’Artés, Artium, és una bodega fundada l’any 1908 amb el nom de “Sindicat agrícola d’Artés”. Amb una llarga història funcionant com a cooperativa de vins és un dels referents de la feina ben feta al Pla de Bages en termes vitivinícoles.
Cada generació ha mantingut el què era bo de l’anterior i ha afegit un nou valor per tal d’actualitzar la manera de fer vi i de vendre’l. D’aquesta manera diferents generacions de moltes famílies han sabut mantenir i renovar el que els és propi.
El juliol de l’any 2015, Es va esfondrar el sostre de l’espai on hi havia les oficines i la botiga antiga i per força va fer replantejar a la junta de la Cooperativa el seu nou rumb. “No hay mal que por bien no venga” que diuen els castellans. 

La reconstrucció de la teulada ha anat unida a la creació d’un fantàstic nou espai. L’Espai Artium.


L’Anna, la cara visible de la cooperativa va agafar les regnes per crear aquesta botiga, espai de tast, sala de concerts, museu... Tot en un. És un nou pol d’atracció per la comarca. Situat al bell mig de la població d’Artés, el poble de la Denominació d’Origen que té més cellers, l’Espai Artium esdevindrà un lloc de referència per anar a fer el vermut o la copa de vi amb els amics i la família. Com a curiositat, han fet els serveis. dins d’uns dipòsits de ciment on s’havia guardat vi durant l’època daurada de la cooperativa.

L’agenda de concerts i activitats de moment es pot consultar a les seves xarxes socials.
Fotos i text: Clara Antúnez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada