15 de novembre de 2016

Beaujolais nouveau i Vi Novell

A França fa anys que fan la festa del Beaujolais Nouveau, el tercer dijous de novembre, aquest any serà aquest 17. És una festa del vi, per donar la benvinguda al vi de l'any, el més jove. En el seu cas són vins molt lleugers i àcids elaborats amb la varietat Gamay.


A Catalunya des de fa uns (pocs) anys, alguns cellers i territoris també celebren l'arribada del vi de la verema en curs. En el nostre cas la celebració rep el nom de la Festa del vi Novell, es tracta del vi més jove. Si volem ser rigurosos, hauria de ser el primer vi negre que ha acabat de fermentar, de qualsevol varietat. Sempre seran vins amb Olot i gust de fruita molt fresca, bones acideses...

Hi ha diferents cellers que han cregut, com els francesos, que és una ocasió fantàstica per donar-se a conèixer i fer negoci.

Tres exemples de la celebració del Vi Novell són la que fa el Celler Masroig de la DO Montsant, la Cooperativa d'Espolla (DO Empordà) i la Festa Major de Sant Martí i Festa del vi nou que es fa a la localitat de Calonge (Empordà) on diferents cellers i restaurants organitzen activitats i portes obertes per qui ho vulgui.

Us recomano fer un bon pa amb tomàquet, embotit casolà i una copeta de vi novell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada