12 d’abril de 2016

Porc de Palou

Des de fa quasi més d’un any estic col·laborant amb la definició i justificació en termes de salut i gastronomia d’un nou producte, el Porc de Palou de l’empresa Mafrica.
Avui tinc ganes d’explicar-vos de què es tracta.

Qui és El Porc de Palou? 

Es tracta d’un creuament de dues races de porc, criats de manera especial per tal d’aconseguir un producte de gran qualitat per a tota la família. Té aquest nom perquè Mafrica des del seu origen s’ubica al Pla de Palou.

Volem el porc amb el gust d’abans. Aquell porc que la nostra àvia cuinava per oferir-nos bons aliments. El Porc de Palou es pot cuinar de mil maneres i pot acompanyar-se amb molts productes que encara el faran més saludable.

Carn gustosa

Tenim molt en compte l’alimentació dels porcs, per la qualitat de la carn final. Les cèl·lules d’aquests animals es regeneren cada sis setmanes. Les últimes vuit setmanes de vida els donem una alimentació especial, d’una qualitat excel·lent. Sobretot controlem els greixos, per tal que siguin poliinsaturats. Per tant, tot i contenir més greix, més de la meitat és cardiosaludable i de fàcil digestió.

Carn tendra

Durant els últims anys, la producció d’un tipus de porc molt magre, ideal per la industria dels embotits cuits i en línia amb les demandes de molt consumidors de carns sense greix ha tingut com a resultat uns lloms massa secs i poc nutritius. Desagradables al paladar.

Gràcies al  bon tracte que tenim durant el creixement dels porcs, així com la cura al moment del sacrifici de l’animal aconseguim que el Porc de Palou tingui una textura tendra i fàcil de mastegar.


Carn saludable

El porc no és un animal magre, és un animal que per naturalesa és gras, l’important és que el perfil del seu greix sigui saludable. En el cas del porc de Palou, Mafrica s’ha ocupat que sigui així.

Les proteïnes que conté són d’alt valor biològic i molt fàcils de digerir. A més, conté vitamines i minerals encarregats de regular moltes funcions del nostre organisme per tal que funcioni correctament.

Podem menjar porc de Palou cada dia perquè reuneix tots els requisits de salut, té bones propietats organolèptiques, i un preu raonable, a l’abast de totes les famílies.

Foto i text: Clara Antúnez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada