7 de març de 2016

Guiness Store

Hi ha països que saben promocionar-se molt bé, estan orgullosos de qui són i dels seus èxits.

És el cas dels irlandesos amb la seva cervesa negra, Guinness.


La història és bonica, però sobretot el més interessant és la llegenda que han fet créixer al voltant d’una “simple” cervesa. Un cerveser anomenat Arthur Guinness, l’any 1759, va elaborar per primera vegada aquesta cervesa tipus stout seguint l’estil porter que feien a Londres. I va començar a tenir molt èxit. La majoria de dublinesos van començar a treballar en aquesta indústria, va ser un imperi dins la ciutat de Dublín.

Actualment, la Guinness Store, és visita obligada a tots aquells amants de la cervesa, la història i l’economia en termes generals. Es tracta d’un museu-espai lúdic ubicat on es va començar a fer aquesta cervesa, a la St. James Gate Brewery.


M’encanta veure com d’una cervesa n’han pogut treure tan de suc. És un espai perfecte per gaudir durant una mica més d’un parell d’hores pujant per l’interior d’un vas gegant de Guinnes.

Es comença la visita a l’espai d’ingredients on expliquen la importància de la malta d’ordi (ben torrada), l’aigua, el llúpol i els llevats. Continues a la zona d’elaboració, amb una encertada combinació de maquinària antiga amb projeccions audiovisuals. Seguim pujant a la planta de l’exportació, des dels inicis la cervesa es va vendre a l’estranger, i s’hi expliquen els mitjans de transport, la construcció de bótes i els vaixells amb què transportaven la beguda. Dos espais molt divertits i educatius són la zona de tast i la zona de màrqueting amb diferents espais d’experimentació i joc.

  


Acabes a dalt de tot, al bar, amb unes vistes de 360º de la ciutat de Dúblin i bevent una cervesa irlandesa de veritat.

En saben molt de donar-se a conèixer i fer passar un bon dia a tota la família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada