26 de gener de 2016

Un vi per... una tarda de somnis

V Dulce de Invierno, del celler Javier Sanz viticultor (DO Rueda)

El vi que us convido a tastar avui és realment curiós, sorprenent i agradable.

Es tracta d’un vi dolç, que a cegues mai el situaríem al lloc del qual prové. Segurament diríem que prové d’una altra regió vinícola del món, França, Hongria…

La varietat de raïm , fins i tot pels més entesos, també costarà d’endevinar. Tot i això, és un vi que fàcilment agradarà tothom.


Pel complex mètode d’elaboració s’aconsegueix concentrar sucre i acidesa, dues variables 

imprescindibles perquè un vi dolç sigui fàcil de beure.

Cupatge majoritari de verdejo amb una mica de moscatell. Fan una verema dels raïms de verdejo, seguidament els deixen assecar al terrat del celler perquè es pansifiquin i deu dies abans de premsar els mantenen a una temperatura de menys de 4ºC. 

El moscatell el cullen el mes de desembre, quan té una gran quantitat de sucre.

El cupatge d’aquests mostos es fa fermentar i acaba el procés amb una lleugera criança en bótes de roure francès.

Una elaboració tan complexa dóna lloc a  un vi amb molt caràcter, i molts matisos per deixar-se anar i gaudir-ne durant una tarda de somnis, converses i plantejaments de nous projectes.

Té un color groc daurat molt atractiu, i aromes sobretot de fruites molt madures (orellanes, panses, figues seques) amb notes de resina de pi i també algun hidrocarbur, típic d’altres varietats de raïm. A la boca és persistent, llaminer i gens alcohòlic.

Per aquells que esteu acostumats a veure vins de verdejo us convido a què tasteu aquest amb un bon formatge blau o amb fruits secs, de ben segur us trencarà els esquemes positivament.
V Dulce de invierno

Preu aproximat: 20€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada