11 de novembre de 2015

Botifarra de perol esparracada amb rossinyols i l'Amic blanc (celler Clos d’Agon)

El maridatge d’avui és una oda a la província de Girona i als seus productes de tardor.

Es tracta d’una combinació que després de tastar-la amb diferents amants de la gastronomia l’hem titllat d’excel·lent. 

La fruitositat, mineralitat, salinitat i acidesa de l’Amic blanc, elaborat amb garnatxa blanca, combina perfectament amb la potència, greixositat, melositat, carnositat i gust de la botifarra de perol i els rossinyols.
Botifarra esparracada amb rossinyols i fesolets de Santa Pau


Com molts de vosaltres ja sabeu, l’origen de la botifarra de perol sorgeix de l’aprofitament d’aquelles parts del porc que no eren del tot nobles. Es cuinaven en una cassola, altrament dit perol a les comarques de Girona, i s’embotia en budells prims. Actualment s’elabora amb tot tipus de carns de porc, sempre cuites, fet que li confereix una textura espessa, lleugerament gelatinosa i un gust característic.
Els rossinyols són uns bolets típics dels boscos mediterranis de roures, alzines i pins. D’una carn molt ferma i gust intens que necessiten una cocció mitjana. És perfecte saltejar-los amb trossets d’all i al final de la cocció afegir la botifarra esparracada. I remenar-ho tot uns minuts més, perquè els gustos quedin ben integrats.
L’Amic Blanc és el germà petit del vi Clos d’Agon blanc, del celler Clos D’Agon – Mas Gil, ubicat a Calonge i inclòs a la DO Empordà. Un vi amb una part de criança amb les seves mares. És complex, equilibrat, cremós en boca, i alhora amb una acidesa refrescant que ens ajudarà a acabar-nos l’àpat millor. 

Espero que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada