5 d’agost de 2015

Un vi per... aquells que fins i tot a l'estiu no renuncien dels vins negres


Perunés de Vinyes de Castellgalí

La resposta a la pregunta: Quin és el millor vi? Per mi no té una sola resposta. Tots ho poden ser, i alhora un vi mal escollit pot fer malbé una molt bona cita. Sempre després d'aquesta pregunta n'he de fer d'altres com: què menges?, amb qui el prens?, quina estació de l'any és?...

Si la resposta a la última és: ESTIU, a mi em costa recomanar vins negres ja que sovint amb la calor de l’ambient potser no en gaudirem prou.

Conec moltes persones que “són de negres”, i no vulguis jugar a fer malabarismes inútils perquè volen un bon vi negre. 

Per totes elles i, a l’estiu, els hi recomanaria el PERUNÉS. Un monovarietal de garnatxa negra fet per l’enòleg Carles Playà al Pla de Bages, és del celler Vinyes de Castellgalí.

Es tracta d’un vi amb una criança que permet que es desenvolupi complexitat, espècies i balsàmics, però sense emmascarar la fruita i la sensació dolça del raïm veremat en el seu punt òptim de maduració.
Tots estem acostumats a veure vins fets amb aquesta varietat, però aquesta és una garnatxa sorprenent, ja que tot i tenir el caràcter amigable i divertit, hi ha quelcom més de profund. 

Denota personalitat i diferència.

Us recomano que serviu aquest vi una mica fresc i el podeu acompanyar amb un pa amb tomàquet, o bé, unes coques de recapte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada