20 de maig de 2015

Un vi per... l'amic modernet

Abadal Rosat

Varietats: Cabernet sauvignon i sumoll

Com he comentat altres vegades sóc una fan dels vins rosats ben elaborats i a Catalunya en tenim molts d’aquests. Un dels meus preferits és el que us presento avui, el rosat fet al Celler Abadal (DO Pla de Bages), ja he pogut tastar la nova anyada 2015 i és genial.

Vull felicitar al celler per la renovació de la imatge que han fet, més fresca, que correspon molt a l’estil de vi.

Aquest és un vi rosat amb una coloració de tonalitat gerd-morada molt seductora. Aromàticament destaca la fruita, sense ser una llaminadura ni una piruleta, també notes agradables d’herba fresca acabada de tallar. En boca, una explosió de sabor, s’hi nota la varietat sumoll, que li confereix acidesa i fruits vermells de muntanya. I el que posiciona aquest vi a un esglaó diferent, el que fa que t’hi fixis, l’amargor final.

Una amargor que durant l’àpat, d’una bona pasta o arrossos, desapareix per fer més passatger el plat.

L’amic modernet, aquell que porta barbeta, va amb els pantalons arremangats, les bambetes primes i la samarreta calculadament descuidada és ideal per aquest vi. Li agradarà i correspon també al seu look hipster. 

Un vi que sembla fràgil, lleuger i simple, però que ben segur ha estat molt pensat des de la vinya. Com el teu amic que, abans de sortir de casa, s’ha mirat molt al mirall.
Abadal Rosat
Servir entre 8-10ºC
Preu aprox : 8€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada