28 d’abril de 2015

Carisma: vins de muntanya

Fa un temps vaig poder fer un tast d’alçada des de dos punts de vista. Vaig tastar uns vins d’alçada fets a l’Alt Urgell, al poble de Montanissell des d’una estació d’esquí de la Cerdanya. Es tracta dels vins Carisma.

Aquest dissabte vaig tenir l’oportunitat de tornar-los a tastar. En motiu de la 1ª Mostra Microvi
(Arboçar, Penedès),  vaig veure el Pep, de Carisma.

El seu vi principal és un blanc fet amb gewürztraminer i riesling, dues varietats d’origen alemany i ben arrelades al Pirineu Català. Les vinyes es troben a més de mil metres d’altitud. 


Fa uns anys als camps que ara són de vinya hi pasturaven animals, abans que quedessin en desús els propietaris van decidir reinventar el terreny i començar aquest projecte de vida.
El Carisma és un vi jove, però complex gràcies al mètode d’elaboració, fan un treball amb les lies fines. 

En contemplar el vi a la copa apreciem una intensitat de color groc verdós, però molt pàl·lid. 
La família d’aromes dominant són les fruites blanques barrejades a la perfecció amb un ventall de fruites de pinyol, destaquen les aromes de préssec i certs records de litxis. També apreciem tocs de fruites cítriques i notes de tarongina.

La sensació d’entrada en boca és fresca i continua amb sensacions intenses. Intens amb notes de fruites blanques, de pinyol i també albercocs i préssecs. Sentim una certa acidesa cítrica (aranja i llimona) i mineral. Es tracta d'un vi amb molta personalitat que omple la boca i perdura. 

A més, elaboren un vi de gel autèntic, la verema del qual la poden arribar a fer amb les primeres gelades del mes de desembre. 

Preu aproximat: 15€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada