17 de febrer de 2015

16 de Gener 2015: taller Wine Creation a l'Antiga Fàbrica Damm

El passat 16 de gener al vespre a l'Antiga Fàbrica Damm vaig dirigir una activitat dinàmica relacionada amb el món del vi i l’enologia. Un Wine Creation, organitzat pel Marc Ribas de Humanside.

Com el seu nom indica és un taller original on cadascú es feia el seu vi.

Un conjunt de 62 empresaris del sector dels transports van compartir una jornada per crear dinàmiques d’equip que repercuteixen positivament amb la satisfacció dels treballadors i milloren la qualitat del treball.

El taller  s’organitza de la següent manera:

Vaig començar fent un tast de tres vins monovarietals: Garnatxa, Cabernet Sauvingon i Ull de llebre del Pla de Bages. És un tast sensorial i conceptual. Busquem les característiques més significatives de cada varietat.

Seguidament el Marc va explicar que havien de fer ells el seu propi cupatge (mescla) segons les característiques que volen que tingui la seva empresa. L’atenció va recaure sobretot en els conceptes de les varietats.

Per acabar el procés van calcular, amb provetes i vasos medidors, la quantitat de vi necessària per fer un vi igual per cada membre de l’equip. Seguidament, els van embotellar i tapar. Per anar acabant, calia que fessin volar la seva imaginació i dissenyessin les etiquetes adequades pel seu producte.

Una experiència original veure les marques i dibuixos, segons l’edat dels membres de l’equip eren més modernes o súper clàssiques.

Finalment, el portaveu de cadascun dels equips va haver de presentar el vi davant de tots els companys de feina. 

Van marxar ben contents amb el seu vi sota el braç!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada