28 de gener de 2015

Furvus amb filet de vedella al Cafè de París

Plat: filet de vedella amb salsa Cafè de París
Vi: Furvus de Vinyes Domènech


El maridatge d’avui és una mica sofisticat, però amb aquest fred tinc ganes de presentar-vos opcions ben atractives per gaudir sense sortir de casa.

Es tracta d’una maridatge a tres bandes: un vi, una carn i una salsa. Cadascun protagonista.

El vi d’avui és un dels nostres 100 vins catalans que has de conèixer, i més que el vi, l’imprescindible és conèixer el Joan Ignasi i la Rita, els propietaris del celler Vinyes Domènech.

Furvus és un vi fet amb garnatxa peluda de més de 70 anys i amb uns matisos i complexitats excepcionals. Hi trobem la sensació de fruita, espècies i bona maduresa donada pels 14 mesos de criança. Un vi per gaudir en calma i acompanyat d’algun plat també complex i elaborat com un filet de vedella a la salsa cafè París.
Furvus de Vinyes Domènech
Pel que fa al filet de vedella us recomanem que sigui de vedella de Girona, amb un bon punt de maduració. Compreu-lo a la carnisseria de confiança.
Entrecot al Cafè de París
La salsa cafè París es coneix per la gran quantitat d’espècies i herbes aromàtiques que conté. A qualsevol receptari la trobem feta amb 24 ingredients com a mínim. El nom li ve d'un restaurant de Ginebra anomenat Café de Paris de la Rue Mont-Blanc. Es tracta d’una salsa de gust contundent i textura mantegosa amb infinitat de matisos, com el vi amb el que el volem combinar.

Sense cap dubte, sé que gaudireu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada