2 de desembre de 2014

Un vi per... plats especiats i converses rialleres

La Garrigue 2005, Domaine La Casenove


Un vi negre amable i divertit. Prové de Domaine La Casenove, situat a les afores de Trouillas una petita vila a poc més de 10 quilòmetres de Perpinyà. 

Un celler familiar, d’unes 50 hectàrees de terreny. Tracten la vinya i els vins amb un respecte admirable, intervenen manualment en la viticultura i fan les vinificacions amb molta cura. La Garrigue és el seu segon vi, inclòs dins l’AOC Côtes du Roussillon. Les vinyes es troben en sòls d’argila, fet que li confereix complexitat al vi final. S’elabora amb vinyes velles de Carinyena (40%), Garnatxa negra (30%) i Sirà (30%).


A la vista és un vi lleuger, de color granat intens amb el rivet lleugerament de color marronós.

La primera impressió aromàtica és de sotabosc, moltes herbes aromàtiques. Poc a poc apareixen aromes d’espècies picants (pebre negre, curry...) i també olor de cuir i pedra seca. Al cap d’una estona dins la copa es poden percebre aromes de iode. Un cop a la boca és explosiu, un vi amb una bona estructura i volum. Notes de fruita vermella confitada. Mantén l’especiat que notàvem en nas. Un vi amb els tanins madurs. Sensació de vellut.

Apte per menjar amb receptes amb moltes espècies. Marida molt bé amb plats picants, i també amb un secret de porc a la planxa amb herbes provençals.

AOC Côtes du Roussillon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada