14 d’octubre de 2014

Oda a la tardor

Plat: estofat de vedella amb bolets

Vi: Cava Gramona Celler Batlle 


Quan pensem en un estofat de carn vermella, com és la vedella amb bolets sovint recorrem a tria fàcil de beure un vi negre amb criança.

Avui escollim una altra beguda, un cava de llarga criança. El Gramona Celler Batlle és un cava de xarel·lo i macabeu, inclòs al llibre 100 vins catalans que has de conèixer. Ha passat més de vuit anys en ampolla amb tap de suro i les seves mares. Aquest repòs en la foscor del celler li confereix complexitat, cremositat, sensacions torrades i també de fermentació, no perd l'àcidesa imprescindible per alleugerir aquest plat.
Cava Gramona Celler Batlle
La vedella és una carn de sabor i textura intensa i ferma, els bolets en aquest cas pensem en llenegues, rovellons i algun rossinyol són molt especials alhora de combinar-los, pels seus gustos i textura. Una vedella amb bolets també conté una picada de pa sec i fruits secs, notes presents al cava.

Estofat de vedella amb bolets
La combinació d'avui, que pot ser per un dinar de cap de setmana, és sensorialment perfecte. Equilibri de textures, potència de sabors, elaboracions llargues (del cava i de l'estofat), famílies d'olors i sabors que s'entenen a la perfecció.Espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada