27 de juny de 2014

Vins ARDEPEDRA

Zona nord del Bages - Navàs 

Contacte: Isidre Vinyas (Tel. 647 658 713) | Gerard Vinyas (Tel. 660 585 121)

Isidre i Gerard Vinyas
Vins Ardepedra és un projecte vitivinícola que traspua passió, estima per la natura i amor al patrimoni vitícola de la zona nord del Bages, fonamentalment a Navàs.

Neix de l’afany de l’Isidre Vinyas, per recuperar el què els pertany, i del seu fill, el Gerard Vinyas per poder fer grans vins amb una història centenària i respectant l’ecosistema propi. A més, volen reconèixer i identificar el llegat històric a través de la cultura de la vinya i el vi.

La meva aportació amb Vins Ardepedra és la d’assessorar-los amb els cupatges i dirigir lleugerament el rumb del projecte cap a un territori d’equilibri entre la puresa, l’autenticitat i la sostenibilitat de l’entorn i del celler.

És un dels projectes més interessants de recuperació de varietats tradicionals del territori català (sumoll, mandó, bartrol, garrut, garnatxa, picapoll tm, macabeu, pansera, torbat, malvasia...). I, sobretot de localització, situació i restauració de patrimoni (cubs de pedra, antigues premses de raïm i d’oli, tines de pedra seca, terrasses de pedra seca, tombes picades a la pedra...).

         
                           Tina vista des de baix i boixa                                                                            Cub de pedra 

Els Vins d'Ardepedra tenen l’ànima de la vinya i el bon fer a dins el celler de l’Isidre i el Gerard. Són vins purs, frescos, nets i molt característics.

En un món on fer vi de qualitat és bastant fàcil, poder tastar vins especials i genuïns com aquests és un privilegi.
Cub de pedra rodó
Podeu adquirir ampolles i fer visites guiades del patrimoni contactant directament amb ells.

Fotos: Clara Antúnez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada